PONOVNI POKUŠAJ

Tele2 vraća Revoluciju

10.10.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Tarifa koja je trećem po veličini mobilnom operateru donijela prilično mnogo glavobolja i problema s korisnicima ponešto je pojednostavljena

Podsjetimo, Tele2 je digao na noge korisnike i udruge za zaštitu potrošačkih prava nakon što je u sklopu tarife prvotno nudio 5.000 minuta razgovora i 3.000 poruka SMS-a, da bi to naknadno srezao na 2.000 minuta, zbog čega su optuženi za obmanu javnosti i varanje korisnika te bili prisiljeni vratiti se na izvornu ponudu.

Nova tarifa za 150 kuna nudi 1.500 minuta poziva prema drugim mrežama, neograničene pozive unutar Tele2 mreže, neograničen broj SMS poruka prema svim mrežama i 500 MB internetskog prometa, bez plaćanja naknade za uspostavu poziva.

Korisnici koji prekorače 1.500 minuta plaćat će razgovore 49 lipa po minuti, a one koji potroše više od 500 MB svaki idući megabajt koštat će 2,5 kuna. Ako to ne odgovara njihovim potrebama, mogu kupiti dodatne podatkovne pakete, pojasnila je Ana Zrno, voditeljica Odjela za razvoj proizvoda u Tele2 Hrvatska.

Ukinuto je kontroverzno načelo pravednosti korištenja te usluge, iako je nova predsjednica uprave Malin Holmberg najavila kako će Tele2 pojačano pratiti korištenje radi otkrivanja potencijalnih prevaranata. Ustvrdila je kako je izvornu tarifu Revolucija zlorabila šačica korisnika.

Tarifa je nadopunjena i ponudom mobilnih uređaja, u kojoj su Sony Xperia P i Samsung Galaxy Ace. Oba su uređaja dostupna uz obročnu otplatu.

Predstavljene su i dvije dodatne tarife, jednostavno nazvane 25 i 75. Tarifa 25 za 25 kuna mjesečno nudi pozive prema svim mrežama u Hrvatskoj za 0,49 kuna te 250 MB internetskog prometa, dok Tarifa 75 za 75 kuna mjesečno pretplatnicima nudi 250 besplatnih minuta prema svim mrežama u Hrvatskoj, 250 besplatnih SMS poruka te 250 MB. Naknada za uspostavu poziva u boje tarife također se ne naplaćuje.

Holmberg je također, odgovarajući na novinarska pitanja, rekla kako Tele2 zasad nema u planu mijenjati cijene poziva u roamingu kako bi se približile razinama u EU-u te kako još nije donesena odluka hoće li se javiti na natječaj za koncesiju za mrežu 4G u Hrvatskoj.