'POPUT STOLICA'

Facebookova reklama izazvala opću sprdnju

05.10.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Kako bi proslavio dostizanje brojke od milijardu korisnika, Facebook je objavio svoju prvu službenu videoreklamu. Rezultat je, u najmanju ruku, neobičan

'Stolice. Svatko može sjesti na stolicu. Ako je stolica dovoljno velika, više ljudi može sjesti na nju zajedno', kaže Facebook u svojoj prvoj reklami, a mi se pitamo: O čemu oni to?

Poruka bi, pretpostavljamo, trebala biti da je Facebook nešto s čim se susrećemo svaki dan. No reklama bez puno smisla nabraja raznorazne predmete i nikad ne donosi neku konkretnu poantu.

Da stvar bude gora, priča sa stolicama podsjetila je na nedavni 'incident' kad je Clint Eastwood na konvenciji američkih Republikanaca razgovarao s praznom stolicom pretvarajući se da priča s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom.

Cnet se tako upitao 'Zašto je Facebook poput stolica? Zato što su stolice za ljude. Za ovu reklamu potreban vam je elastičan intelekt.' Business Insider pak kaže: 'Zbunjeni smo. Vi nam recite što sve ovo znači.'

Zanimljivo je da iza reklame stoji agencija Wieden & Kennedy, koja radi reklame za Nike, a sam video režirao je Alejandro Gonzalez Inarritu, poznat po filmovima 'Babel,' 'Biutiful' te 'Amores Perros.' Pogledajte video malo niže.