NADOGRADNJA ZA IOS 6

Street View dostupan za iPhone i iPad

04.10.2012 u 13:49

Bionic
Reading

U preglednicima za pametne telefone i tablete pogonjene najnovijim izdanjem Appleovog operativnog sustava odsad ćete moći koristiti i dosad nedostupan dio Google Mapsa

Google je još malo posolio Appleovu ranu. Tvrtka iz Cupertina se od predstavljanja novog izdanja svog operativnog sustava muči s nezadovoljstvom korisnika zbog niske kvalitete mapa kojima je zamijenila Google Maps.

A Google je sad dodao Street View za preglednike za iOS 6, što znači da ga mogu koristiti, između ostalih, vlasnici iPhonea 5.

Da biste pristupili aplikaciji, dovoljno je kliknuti na ikonicu čovječuljka u dnu mape. Jednom kad se slika učita, funkcionira isto kao i u Google Mapsu, odnosno kao u bilo kojem drugom pregledniku.

Možete ga koristiti ili pretragom na početnoj stranici Google Mapsa ili pomoću ugrađene tražilice u Safariju. Poželite li ga zatvoriti, kliknite na veliko X u gornjem desnom kutu.

Zasad je nadogradnja funkcionalna uglavnom u SAD-u i Kanadi. Kad će biti u potpunosti operativna, nije poznato.

Apple Insider piše da iskustvo korištenja nije na razini onog na osobnim računalima. Nisu sve funkcionalnosti dostupne (poput, primjerice, zumiranja), a nije baš ni posve stabilna. Ipak, kvaliteta slike je visoka, a upravljanje aplikacijom intuitivno.