NOVE GLASINE

Microsoft ipak radi vlastiti pametni telefon?

03.10.2012 u 12:58

Bionic
Reading

Jedna od glasina koje jednostavno ne žele otići jest ona da Microsoft, po uzoru na Googleov Nexus, radi vlastiti pametni telefon na platformi Windows Phone

Nakon što je Microsoft predstavio svoj Windows Phone tablet nazvan Surface ne prestaju glasine da će ta tvrtka napraviti istu stvar i s pametnim telefonom.

Na kraju krajeva, Google već godinama nove verzije Androida predstavlja uz vlastiti telefon (napravljen u suradnji s nekim proizvođačem telefona, uglavnom Samsungom). Zašto ne bi mogao i Microsoft?

Steve Ballmer je na predstavljanju Surfacea odbio potvrditi takvu glasinu, no nije je ni negirao, rekavši samo Vidjet ćemo što će se dogoditi

Najnoviju glasinu u tom smjeru ima Wpcentral, koji tvrdi da im je pouzdan izvor rekao da taj uređaj već postoji i uvelike se testira u Microsoftu.

Nažalost, u ovom trenutku nema nikakvih preciznijih podataka o hardveru tog uređaja; jedino što znamo jest to da je riječ o 'nečem jedinstvenom' u odnosu na ostale mobilne telefone.

Ne zna se kad bi taj uređaj mogao stići na tržište, ali s obzirom na veliko zanimanje, ne bismo se čudili da se to dogodi još ove godine.