UNIVERZALAN UREĐAJ

Dodatni monitor za tablete

02.10.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Dodatni prijenosni monitor pod nazivom Monitor2Go tvrtke Mobile Monitor Technologies korisnicima tableta pruža mogućnost preslikavanja ili proširenja zaslona njihovih uređaja

Mnogi korisnici stolnih i prijenosnih računala su odavno uvidjeli prednosti rada s dva ili više monitora.

Uvećana radna površina koja se dobije upotrebom više monitora može dramatično povećati produktivnost, jer omogućava brži pregled te rad na većem broju otvorenih dokumenata i aplikacija bez potrebe za stalnim prebacivanjem između njih.

Monitor2Go je prilično univerzalan uređaj, jer omogućava umetanje i priključak iPada druge i treće generacije te Androidovih tableta (uvjet je da imaju priključak za HDMI) u poseban utor u podnožju kućišta, kao i spajanje bilo kojeg multimedijalnog uređaja, pametnog telefona ili računala putem HDMI ili USB priključka.

Zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem je dijagonale 15,6 inča (39,6 cm), a dolazi u dvije rezolucije - od 1.366 puta 768 ili 1.600 puta 900 piksela.

Zaslon je moguće rotirati oko svoje osi za 180 stupnjeva, a cijeli uređaj je moguće koristiti kako u landscape tako i u portrait modu. Monitor2Go ima bravicu Kensington, teži nešto više od kilograma, a uskoro se planira i verzija s vlastitim baterijskim napajanjem.

Cijena modela slabije rezolucije je 299 dolara (oko 1.700 kuna), a jačeg modela 329 dolara (oko 1.880 kuna).