Tehnologija PRVE RECENZIJE

Paperwhite: Vjerojatno najbolji e-čitač na tržištu

  • Autor: S.Š.
  • 1.10.2012 10:27:13
  • 1.10.2012 9:16:43

Prvi val recenzija Kindleovog novog e-čitača Paperwhite, posebnog po novom, gotovo posve bijelom zaslonu od e-tinte, upućuje na to da je riječ o odličnom uređaju, možda i ponajboljem na tržištu

Paperwhite, tvrde i Engadget i Verge, kao i mnogi drugi blogovi, ima najbolji zaslon na tržištu - gotovo je posve bijel (stariji e-ink zasloni su sivkasti i znatno tamniji) s dodatnim, vrlo uniformnim osvjetljenjem, što čitanje čini izrazito ugodnim.

Također, uređaj radi brže no ijedan drugi Amazonov čitač do sada; je li to do novog softvera ili hardvera, teško je reći, no lijepo je kad tako jeftin uređaj (119 dolara, odnosno 179 dolara za 3G varijantu) obavlja sve zadatke gotovo trenutno, što je rijetko u slučaju e-čitača.

I baterija je, kažu, odlična: čak i uz čestu upotrebu s jednim punjenjem uživat ćete tjednima u čitanju - Amazon tvrdi čak osam tjedana.

Loše strane su nedostatak audio utora i zvučnika (nema više audio knjiga, dakle), činjenica da uređaj ne dolazi s punjačom (već ga morate puniti pomoću računala, preko USB-a) te oglasi, kojih se možete riješiti tako da dodatno platite. No sve u svemu se čini da je Amazon pogodio s Paperwhiteom te da je na tržište konačno došao e-čitač koji nudi sve prednosti ogromne Amazonove knjižnice i digitalne tehnologije uz vrlo ugodno iskustvo čitanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još