ELITEPAD 900

HP predstavio tablet za poslovnjake

01.10.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Hewlett-Packard je predstavio ElitePad 900, tablet zasnovan na operativnom sustavu Windows 8 i namijenjen poslovnim korisnicima

Tableti zasnovani na Windowsima u prošlosti su uglavnom bili nezanimljivi kupcima, no Microsoft se nada da će to promijeniti Windowsima 8, operativnim sustavom koji puno bolje radi s tabletima od bilo koje prethodne iteracije Windowsa.

Microsoftu uz bok opet je HP, koji je upravo na svijet donio ElitePad 900, novi tablet za poslovnjake sa 10-inčnim zaslonom, mogućnošću enkripcije podataka te gomilom dodataka.

ElitePad je otporan na padove s visine otprilike jedan metar; zaslon mu je prekriven otpornim Gorilla Glassom, teži 0,68 kg, a debeo je 9,2 milimetra.

Pokreće ga Intelov procesor Clover Trail, a tu je i 2GB RAM memorije te SSD kapaciteta 32 ili 64 GB, dok 3G/4G povezivost dolazi kao opcija. Razlučivost zaslona je 1280x800 piksela, a kamera je razlučivosti 8 megapiksela.

Na kraju, tu je i mogućnost kupovine tzv. SmartJacketa, kućišta koja donose ekstra opcije kao što su USB i HDMI portovi te utori za memorijsku karticu. Cijena u ovom trenutku nije poznata.