Tehnologija ISPORUČEN PROIZVOĐAČIMA

Microsoft završio Windows Mobile 6.5

  • Autor: B. R.
  • 19.5.2009 8:51:15
  • 19.5.2009 7:48:16

Iz tabora softverskog diva dolazi vijest da je kompanija završila konačnu verziju novog operacijskog sustava namijenjenog mobilnim uređajima. Windows Mobile u verziji 6.5 isporučen je proizvođačima partnerima

Konačna verzija Windows Mobilea 6.5 isporučena je proizvođačima poput HTC-a, no proći će još neko vrijeme prije nego će se njome moći poigrati korisnici. Proizvođačima je potrebno neko vrijeme da bi prilagodili svoje uređaje novim Windowsima za mobilne uređaje, a prema najavama, prve takve gadgete mogli bismo ugrabiti u trećem kvartalu ove godine.

Kako navodi PCMag.com, Windows Mobile 6.5 donosi prvenstveno kozmetičke novosti, no one će uvelike doprinijeti lakšem i ugodnijem korištenju uređaja osjetljivih na dodir, a poboljšat će i pristupanje web sadržajima.

Drugi novitet sadržan je u karakteristikama Marketplace for Windows Mobile, online dućana s aplikacijama ove kompanije. Oni će se vrtjeti isključivo na WM 6.5, a omogućavat će da svaki korisnik kupljenu aplikaciju besplatno podijeli s pet drugih korisnika.

Marketplace for Windows Mobile inicijalno će biti dostupan u 29 zemalja, no u Microsoftu nisu naveli u kojima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još