I TO NA DALJINU

Hakeri mogu obrisati vaš Galaxy S III

25.09.2012 u 17:39

Bionic
Reading

Novootkriveni sigurnosni propust omogućava brisanje sadržaja pametnog telefona Galaxyja S III na daljinu, pokupite li zloćudni softver na nekome siteu

Rupu u Samsungovom uređaju razotkrio je Ravi Borgaonkar na konferenciji o sigurnosti Ekoparty, koristeći kodove USSD, koji obično uređajima služe za komunikaciju s operatorima, piše Forbes

Više je načina na koje vas mogu navesti na surfanje do sitea sa zlonamjernim kodom - klikanjem linka, skeniranjem QR koda ili oznake za NFC koja sadrži link koji vodi do njega.

Što god od toga napravili, svejedno je. Jednom kad pokrenete proces, zasad ne postoji ništa što može zaustaviti brisanje sadržaja vašeg Samsunga.

Galaxy Beam, S Advance, Galaxy Ace, and Galaxy S II također mogu biti napadnuti na ovaj način. Zanimljivo, ne i Googleov Galaxy Nexus, kojeg također proizvodi Samsung.

Više pojedinosti objavljeno je na forumu XDA Developers, gdje preporučuju korištenje Googleovog preglednika Chrome kao mjeru zaštite. Sasmung još nije objavio što namjerava poduzeti kako bi zakrpao ovu rupu.