BUG, VIRUS ILI...?

Facebook greškom objavio stare privatne poruke

25.09.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Tri do pet godina stare privatne poruke nisu se pojavile na korisničkim profilima zbog softverskog buga, tvrde u najvećoj svjetskoj društvenoj mreži

Eto razloga više da ne volite ionako nepopularni Timeline. Facebook se našao zatrpan prigovorima korisnika, koji tvrde kako su njihove stare privatne poruke iz razdoblja između 2007. i 2009. ponovno objavljene na njihovim vremenskim sljedovima.

U tvrtci su priznali kako je doista došlo do ponovnog pojavljivanja starih poruka, ali su brzo demantirali navode kako je riječ o sigurnosnom propustu. Istraga kojom se pokušava otkriti što je točno pošlo po krivu je u tijeku.

Čini se, piše Telegraph, kako su ponovno na svjetlo dana izronili stari postovi sa zidova, za koje su korisnici vjerovali kako je, ustvari, riječ o njihovim privatnim porukama.

Facebookov tehnički direktor Andrew Bosworth pokušao je smiriti pobunu rekavši kako nema razloga za zabrinutost, jer su u pitanju poruke nekad objavljene na zidovima. 'Ljudi su jednostavno zaboravili kako smo nekad koristili zid', dodao je.

Nije objavljeno koliko se korisnika žalilo, no zna se kako su prigovori stigli iz Velike Britanije, SAD-a i Europe.

Žrtvom je bio i sam Mark Zuckerberg, na čijem se timelineu pojavila poruka prijatelju, u kojoj kaže kako će 2009. biti odlična godina.

Ipak, nisu svi povjerovali tom objašnjenju. Primjerice, Colleen Taylor, novinarka koja radi za jedan američki site posvećen tehnologiji, tvrdi kako je provjerila s prijateljima i potvrdila kako su objavljene poruke bile izvorno poslane kao privatne poruke. A nije bila jedina.