DOMAĆA DRUŠTVENA MREŽA

Spotie dobio verziju za poslovnjake

21.09.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Regionalni internetski festival posjetiteljima je omogućio druženje putem nadograđene inačice hrvatske društvene mreže za događaje Spotie.com

Novu inačicu aplikacije Spotie.com, društvene mreže za događaje koja je djelo mladih hrvatskih programera, isprobavaju sudionici festivala Web Fest.Me, koji je počeo u četvrtak u Budvi.

Za razliku od prve verzije, koja je bila više usmjerena prema pojedinačnim krajnjim korisnicima i posrednom marketingu, ova je namijenjena poslovnim korisnicima.

Novost u pristupu je orijentacija na rješavanje problema organizatora događanja poput festivala, konferencija i slično.

U timu koji radi Spotie su primijetili kako organizatori svih važnijih događanja nastoje izraditi vlastite mobilne aplikacije za svaki događaj i tu nailaze na niz problema.

Aplikacije često nisu integrirane s društvenim mrežama, nemaju mogućnost izmjene sadržaja bez slanja nove verzije Appleu na odobrenje, što izaziva kašnjenja i otežava izmjene u rasporedu.

Osim toga, mogućnosti interakcije među posjetiteljima su limitirane ili ne postoje, kao ni mogućnosti interakcije posjetitelja i događaja. Također, organizatori moraju financirati razvoj aplikacija za sve platforme, što može biti prilično skupo.

A ni analitičke mogućnosti takvih aplikacija nisu bile odgovarajuće, pa organizatori nisu imali uvida organizatori u statistike o ponašanju posjetitelja, njihove komentare, zadovoljstvo, preporuke...

Spotie 2.0 je zamišljen kao mobilna platforma za organizaciju događaja koja pruža potpuno interaktivno iskustvo organizatorima i posjetiteljima, kao što su ostavljanje komentara, fotografija, praćenje live-feedova, dijeljenje na društvenim mrežama, push obavijesti o promjenama rasporeda i važnim obavijestima, analitički uvidi u ponašanje posjetitelja i slično.

Aplikacija je i dalje ostala lokacijski baziran sustav za događaje, koji će krajnjim korisnicima pomoći u pronalaženju zabavnih sadržaja u njihovoj blizini. Besplatnu inačicu za iPhone možete preuzeti na App Storeu