JEDNA TINTA ZA SVE

Pet novih Canona velikog formata

18.09.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Novi modeli iz linije imagePROGRAF namijenjeni su tržištu grafičkog dizajna, uključujući fotografsko i produkcijsko tržište te tržište lijepih umjetnosti, probnih otisaka i znakovlja

Canon Europe predstavio je pet novih pisača velikog formata za tržište grafičkog dizajna. Novi uređaji su formata od 24 do 60 inča (od 60,9 do 150,2 centimera) te raspolažu s osam i dvanaest boja.

U svim novim modelima koristi se tinte Lucia EX, što Canon čini jedinom tvrtkom koja koristi jedan tintni sustav u čitavoj liniji modela velikog formata te tehnologija koja omogućuje zamjenu tinta tijekom ispisa (hot-swapping).

Komplet tinti nudi bogatiji raspon boja, izraženije crne nijanse, veću otpornost na ogrebotine i stabilnije boje, čime se omogućuje optimalna kvaliteta slike i jamči apsolutna dosljednost među uređajima. Tehnologija hot-swapping omogućuje zamjenu tinte tijekom ispisa te tako jamči neprekinutu produkciju i manje praznog hoda.

Novi dodatni spektrofotometar za iPF6450 omogućuje dobivanje precizne, iznimno stabilne i dosljedne boje s mogućnošću zamjene UV filtra.

Zahvaljujući značajci Calibration Link, spektrofotometar pruža objedinjeno rješenje za sve pisače velikog formata s dvanaest boja koje je Canon izdao 2012. godine.

Dovoljno ga je instalirati na model iPF6450 na samo jednoj lokaciji i na raspolaganju ćete imati središnje upravljanje bojama na više jedinica imagePROGRAF instaliranih na drugim lokacijama, kažu u Canonu.

Liniju imagePROGRAF dodatno obogaćuje 44-inčni (111 cm) model imagePROGRAF iPF8400, pisač s dvanaest boja i zamjena za model iPF8300, koji nudi veći interni disk od 250 GB i bržu obradu.

Predstavljena su i dva 60-inčna modela, imagePROGRAF iPF9400 i iPF9400S, s dvanaest odnosno osam boja. Ukupnu kvalitetu slike poboljšavaju tinte Lucia EX, koje nude otprilike dvadeset posto bogatiji raspon boja, a brz ispis bit će osobito privlačan korisnicima na fotografskom tržištu te tržištu lijepih umjetnosti i interne izrade znakovlja.

Poboljšana interna tehnologija na modelu iPF9400S omogućuje manje prolaza pri ispisu, a time i bržu produkciju (novi je model otprilike 1,5 puta brži od svog prethodnika, modela iPF9000S).

Model iPF9400S nudi jarke boje i ažuriran slijed primjene tinte na ispisnim glavama koji omogućuje brži ispis.

Canon je razvio i dodatak za Photoshop s funkcijom rasporeda elemenata koja nudi automatsku prilagodbu veličine, što je idealno za platna predviđena za izlaganje bez okvira.

Usto, programska oprema za obračun, konfiguraciju medija i kalibraciju, koja se isporučuje u paketu s novim modelima i ažurirana je.