MALO DRUKČIJI

Office za prijenosnike stiže početkom studenoga

17.09.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Microsoftov softverski paket za prijenosne uređaje pogonjene čipovima tvrtke ARM, namijenjen domaćinstvima i studentima, ponešto je drukčiji od inačice temeljene na PC-ima

Iz Redmonda su tijekom lipnja najavili kako će Office 2013 biti dostupan za korisnike Windowsa RT kao testna verzija. To su potvrdili i prije nekoliko dana, dodavši još nekoliko pojedinosti, piše ZDNET

Office 2013 RT neće biti moguće nabaviti kao zaseban proizvod, već će biti uključen u Windowse RT, u sklopu kojih će funkcionirati kao aplikacija za Desktop.

Finalna verzija paketa Office Home & Student 2013 RT bit će dostupna negdje između početka studenoga i siječnja 2013, ovisno na kojem je jeziku. Kupite li Windowse RT prije no što Microsoft zgotovi konačnu inačicu, dobit ćete testnu, koju će vam besplatno nadograditi.

Aplikacije - Word, Excel, PowerPoint i OneNote - vrlo su slične, ali ne i posve identične onima iz Officea 2013, jer su morale biti prilagođene radu na čipovima ARM. Riječ je o istom kodu, promijenjenom kako bi se udovoljilo sigurnosnim uvjetima i ograničenjima vezanim uz trajanje baterije.

Zbog toga Microsoft neće podržavati niz mogućnosti za Office 2013 RT - poput makroa, ActiveX-a i slično. Podrška za njih i dalje će biti dostupna u inačicama softvera za x86/x64.

Zanima vas kako će izgledati novi Office? Pogledajte ovdje