tportal.hr

Zagreb
+7
Osijek
+6
Pula
+9
Rijeka
+9
Zadar
+8
Split
+9
Dubrovnik
+9

NOVOSTI ZA DEVELOPERE

Stigao Microsoft Visual Studio 2012

Microsoft je službeno objavio dostupnost razvojnih rješenja za programiranje i upravljanje aplikacijama Visual Studio 2012 te .NET Framework 4.5

Datum objave:
13.9.2012 13:43

Zadnja izmjena:
13.9.2012 13:51

Novi Visual Studio 2012, kažu u Microsoftu Hrvatska, 'nudi detaljno okružje za razvoj modernog softvera koji prati zahtjeve za uvijek dostupnim i podatkovno inteligentnim aplikacijama, neovisno o tome gdje se korisnici nalazili.'

'Razvojni inženjeri danas imaju izuzetnu priliku stvarati moderne klijentske aplikacije povezane s uslugama u oblaku. Tako informacije postaju uvijek dostupne korisnicima, na bilo kojem uređaju i u bilo koje vrijeme. S Visual Studio 2012 i .NET Framework 4.5 ponudili smo alate koji omogućavaju integrirano razvojno iskustvo na posljednjoj generaciji Microsoftovih platformi,' rekao je S. Somasegar, potpredsjednik odjela za razvoj softvera u Microsoftu.

Visual Studio je jedan od alata koji koriste u domaćoj tvrtki Ekobit, koji pak za beta verziju Visual Studija 2012, s kojom rade više od pola godine, imaju samo riječi hvale.

'Korištenjem Visual Studia 2012 razvili smo niz poslovnih aplikacija za korisnike u različitim industrijama, a među njima se ističe aplikacija za rad u oblaku te aplikacije za mobilne uređaje. Novim alatima za podršku razvojnom procesu (ALM), značajno smo unaprijedili vlastiti razvoj softvera. Savjetodavnim smo uslugama iz područja ALM-a pomogli nizu timova u Hrvatskoj i inozemstvu da, uvođenjem dostupnih alata i najboljih praksi, značajno poboljšaju vlastiti razvojni proces,' naglasio je Vedran Brničević, član Uprave Ekobita.

Microsoft je danas službeno predstavio i .NET Framework 4.5, rješenje koje razvojnim inženjerima omogućava izradu aplikacija za Windows Forms, WPF te aplikacija za Windows 8 Store, kao i rješenja na lokaciji i u oblaku, poput Windows Servera i Windows Azurea. Poboljšanja u .NET Frameworku 4.5 uključuju unaprjeđenja performansi te olakšano asinkrono i paralelno programiranje.

https://www.microsoft.com/visualstudio/
https://www.microsoft.com/net/

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr