RAST NA TREĆU

Deseti IBM Forum posvećen rastu i inovacijama

11.09.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Jedna od najvećih domaćih poslovno-informatičkih konferencija bit će održana u Splitu od 3. do 5. listopada

IBM Hrvatska najavio je jubilarni deseti IBM Forum 2012, jednu od najvećih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj, koja će se održati u Splitu od 3. do 5. listopada pod sloganom Rast3 - inovacije, liderstvo, tehnologije.

Tijekom tri konferencijska dana u pet nizova predavanja sudionici ovogodišnjeg Foruma raspravljat će o novim tehnološkim dostignućima, tehnologiji Power, uštedi energije, transformaciji poslovnih procesa, optimizaciji troškova, cloud computingu i povećanju poslovne fleksibilnosti s posebnim naglaskom na rast, kroz inovacije, liderstvo i putem naprednih tehnologija.

Tijekom Foruma bit će objavljene posebne novosti vezane uz domaće tržište pohrane podataka.

U sklopu prvog konferencijskog dana bit će održan okrugli stol pod nazivom Rast3 – inovacije, liderstvo, tehnologije, s ciljem razmjene iskustva i mišljenja o važnosti pametnijeg upravljanja, naprednim tehnologijama i inovativnosti koje su temelj današnjeg uspješnog poslovanja i konkurentnosti na tržištu.

Drugog konferencijskog dana na rasporedu je okrugli stol pod nazivom Pametnija uprava. Uz predstavnike državnih institucija, jedan od govornika na okruglom stolu bit će Christian Rupp, Savezni izvršni tajnik za e-government inicijativu austrijske vlade, koji će sa sudionicima podijeliti svoje iskustvo o austrijskom uspjehu na području usluga za e-upravu.

Razgovarat će se i o važnosti tehnoloških dostignuća, rješenja i alata za razvoj državnih sustava i institucija.

'Ulazak u Europsku uniju donijet će pozitivan uzlet i puno posla za domaću ICT zajednicu', rekao je direktor IBM-a Krešimir Perica. To optimistično očekivanje temelji na iskustvima iz regije i činjenici da su ulaganja u ICT trenutno ispod prosjeka EU, kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

Također, na Forumu će biti predstavljeni rezultati istraživanja 'Emerging Security Trends and Risks: Insights for the Business Executive' (Pojava novih sigurnosnih rizika i trendova: uvidi za poslovne ljude), koje je proveo IBM-ov Institut za poslovnu vrijednost.

Istraživanje donosi nekoliko važnih koraka koje svaka organizacija može napraviti kako bi se suprotstavila sigurnosnim prijetnjama koje donose nove tehnologije: postaviti pametne i proaktivne temelje sigurnosti (analitika u stvarnom vremenu), koordinirati nadzor, uspostaviti visok stupanj sigurnosti tijekom posjeta društvenim mrežama kao i osnažiti bazu podataka.

IBM-ovi stručnjaci za Systems tehnologije predstavit će IBM-ove PureFlex sustave - stručne integrirane sustave koji kombiniraju fleksibilnost sustava opće namjene, elastičnost clouda i jednostavnost uređaja podešenih za radno opterećenje.

Jedna od tema predavanja unutar softverskog niza prezentacija je usmjerena na upravljanje i održavanje imovine uz ostvarenje maksimalne sigurnosti, raspoloživosti i uštede. Bit će prilike čuti iskustva tvrtki poput Ine i Jadranskih galenskih laboratorija, kao i državnih institucija poput Državnog odvjetništva te iskustva u povlačenju sredstava iz fondova EU.

Predavači iz IBM-ove Softver grupe upoznat će sudionike predavanja s trendovima, iskustvima i primjerima iz prakse IBM-ovih Maximo i Tririga korisnika s područja srednje i istočne Europe.