Tehnologija LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Hakeri opet napali korisnike Facebooka

  • Autor: G. M.
  • 15.5.2009 14:06:48
  • 15.5.2009 12:07:29

Velik broj korisnika Facebooka je napadnut metodom phishinga (koja se svodi na lažno predstavljanje) i ukradena su im korisnička imena i lozinke. Facebook je blokirao kompromitirane profile i rješava problem

Glasnogovornik Facebooka Barry Schnitt izjavio je da je servis pretrpio poprilično velik broj napada hakera u četvrtak te da je sada u procesu čišćenja nastalih problema. Napadači su se uspjeli dokopati pristupa određenom broju profila te su s njih poslali e-mailove njihovim prijateljima s porukom da kliknu na priloženi link. Destinacije su bile lažne web stranice napravljene da izgledaju kao Facebook koje su tražile od posjetitelja da unesu korisničko ime i lozinku da bi mogli nastaviti. Korisnici su na taj način hakerima ostavljali svoje podatke.

Schnitt je odbio reći točan broj kompromitiranih profila u ovom napadu. Samo je naveo da je svrha napada bila krađa identiteta i širenje spama. Nastavio je da je Facebook blokirao pristup lažnim stranicama koje se nalaze na domenama www.151.im, www.121.im i www.123.im. Korisnicima savjetujemo da ne otvaraju nikakve linkove koji završavaju sa .im.

www.facebook.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još