Tehnologija JE LI TO KRAJ?

Demonoidove domene ponuđene na prodaju

  • Autor: M. W.
  • 16.8.2012 17:08:30
  • 16.8.2012 16:09:12

Iako su se vjerni pristaše nekad popularnog sitea za praćenje torrenta nadali sretnom završetku drame, prije će biti da smo svjedoci kraju jedne ere

Sve ključne domene povezane Demonoidom - Demonoid.me, Demonoid.com i Demonoid.ph - ponuđene su na prodaju. Dobit će ih tko ponudi najviše.

Budući da je malo vjerojatno da će novi vlasnik ponovno pokrenuti site za torrent na tim adresama, moglo bi se dogoditi da je ovo početak kraja ljubimca zajednice torrentaša, nakon što su ga napadi DDoS i policijska racija bacili na koljena.

No bar znamo tko je za raciju odgovoran. IFPI, međunarodna organizacija koja okuplja predstavnike glazbene industrije, pozdravila je zatvaranje Demonoida, objavivši kako se više puta žalila na njegovo kršenje intelektualnog vlasništva, na što je na kraju reagirao Interpol.

Direktor IFPI-ja Jeremy Banks rekao je kako je to bio odličan primjer međunarodne suradnje pri gašenju servisa koji je omogućavao ilegalnu distribuciju glazbe na veliko, prenosi TorrentFreak.

U međuvremenu, policija je aktivna i u Meksiku, gdje su navodno ljudi koji upravljaju Demonoidom. Već je bilo uhićenja i zapljena imovine.

209038,207240,203331,198845
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još