NEOČEKIVANI POKLON

Skinite probne Windowse 8 besplatno

16.08.2012 u 14:34

Bionic
Reading

Želite isprobati besplatno isprobati novu verziju Microsoftovog operativnog sustava? Ako ste strpljivi, možete preuzeti i tijekom 90 dana isprobati izdanje namijenjeno većim poduzećima

Kako je i bilo najavljeno, sva izdanja osmice od 16. kolovoza su dostupna pretplatnicima MSDN-a i Techneta. Od 17. kolovoza, bit će dostupna vlasnicima licenci i članovima Microsoftove partnerske mreže.

No ComputerWorld prenosi pisanje više blogera, koji tvrde kako je moguće preuzeti RTM (release-to-manufacturing iliti spremnu za proizvodnju) inačicu Windowsa 8.

Iako je Microsoft naveo kako je namijenjena razvojnim programerima i drugim IT profesionalcima, pristup nije blokiran onima koji ne pripadaju u te dvije kategorije. Ne iznenađuju stoga dojave da preuzimanje ide sporije, no inače - navala na poslužitelje mora da je velika.

Probna inačica Windows 8 Enterprise mora biti aktivirana najkasnije deset dana nakon objave. Dostupna je na engleskom, kineskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, japanskom, korejskom, portugalskom i španjolskom jeziku, kao 32 ili 64-bitna inačica.

Ne trebate nikakvu šifru. Ako se odlučite za preuzimanje, dobit ćete datoteku s nastavkom .iso, koju ćete morati spržiti na DVD ili USB, odnosno instalirati na virtualni pogon.

Nakon isteka probnog razdoblja zamračit će se pozadina desktopa te pojaviti obavijest kako kopija operativnog sustava koju imate nije valjana i, vjerovali ili ne, gasiti osobno računalo svakih sata, a da nećete imati mogućnost spremiti ono na čemu radite.

Ako želite nastaviti raditi s osmicom, morat ćete zamijeniti besplatnu inačicu s kupljenom ili drugim operativnim sustavom, kao i ponovno instalirati sve aplikacije te drugi softver i datoteke.

Probnu verziju Windows 8 Enterprise preuzmite ovdje