Tehnologija ŠTO BI REKAO INDIANA JONES

Otkrivene piramide uz pomoć Google Eartha?

  • Autor: M. W.
  • 16.8.2012 11:50:38
  • 14.8.2012 10:45:50

Google Earth ne služi svima za planiranje putovanja ili ubijanje dokolice. Neki se njime koriste kako bi pronašli tajne izgubljene i zaboravljene već tisućama godina. Poput, recimo, drevnih piramida

Satelitska arheologinja Angela Micol iz američke sjeverne države Sjeverne Karoline tvrdi kako je pronašla slike lokacija u Egiptu koje bi mogle kriti piramide i druge tvorevine ljudskog roda.

Angela se satelitskom arheologijom bavi desetak godina. Dosad je pomoću Google Eartha otkrila i dokumentirala više mogućih arheoloških lokaliteta, uključujući i potencijalni potopljeni grad u blizini poluotoka Yucatan, koji je privukao zanimanje znanstvene zajednice, piše Google Earth Anomalies.

Egiptolog i stručnjak za piramide Nabil Selim potvrdio je kako je područje na koje Micol ukazuje dosad neotkriveno. Rekao je kako neki raspored nakupina zemlje slične veličine kao i građevine iz razdoblja trinaeste egipatske dinastije.

Fotografije područja dugog oko 145 kilometara uzduž Nila pokazuju neobično grupirane gomile zemlje, kao i strukture neuobičajene za prirodno okruženje.

Uz jednu od njih je i veći trokutast plato, druga kao da prikazuje četverostrani objekt širok oko 45 metara, a treća tri gomile zemlje raspoređene slično kao i piramide u Gizi.

Naravno, trebat će se primiti lopate kako bi se dokazalo da snimke doista prikazuju grobnice faraona. Google Earth već je naveo znanstvenike na krivi put ranije ove godine, kada su mislili da su uz obalu Afrike pronašli legendarnu Atlantidu. Ispostavilo se kako je bila riječ o softverskom bugu.

203961,193603,183815,165964
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još