ODGOVOR MICROSOFTU

Lenovo ThinkPad Tablet 2 stiže najesen

09.08.2012 u 16:23

Bionic
Reading

Nakon Samsungovog Galaxy Notea, dolazi nam još jedan tablet s priborom za pisanje. No Kinezi pripremaju još štošta

Novi tablet kineskog proizvođača imat će zaslon dijagonale 10,1 inča (25,6 centimetara), gotovo duplo veći nego Note. Tanak je 9,88 milimetara i teži oko 450 grama. Pogonit će ga Intelov procesor iz serije Clover Trail.

Imat će ugrađenu tehnologiju za povezivanjem 3G-a, kao i mogućnost nadogradnje na 4G, ulaz za USB, utor za microSD, mali port za HDMI te - olovku. Koja bi bila gotovo potpuno neprimjetna da nema crveni vrh u prepoznatljivom stilu Thinkpada.

Isporuka će krenuti tijekom listopada, nakon predstavljanja Windowsa 8, koji će ga pogoniti.

Bit će zanimljivo promatrati kako će se razvijati odnosi Lenova i Microsofta. Div iz Redmonda u lipnju je razljutio Lenovo i druge partnere najavom lansiranja vlastitog tableta, nazvanog Surface, koji bi se trebao pojaviti tijekom listopada.

Lenovo izlazi sad sa svojim novim tabletom, na kojem će biti moguće vrtjeti i postojeće aplikacije. Može ga se spojiti na dock te prikačiti za periferne uređaje, uključujući i prijenosnu tipkovnicu.

U sjeni novog tableta ostao je, piše Eweek, ThinkPad X1 Carbon, ultrabook lakši od 1,3 kilograma u kojemu su uspjeli zaslon dijagonale 14 inča (35,5 centimetara) ugurati u 13-inčni (33 centimetra) dizajn. Iz Lenova tvrde kako je to ne samo najlakši ultrabook na svijetu, već napravljen od ugljičnih vlakana 200 puta jačih od bilo čega sličnog.

U prodaju kreće tijekom ovog mjeseca, po početnoj cijeni od 1299 dolara (oko 7400 kuna).

Novost je i to što Lenovo prvi put pokreće globalni program, namijenjen razvojnim programerima, čiji je cilj stvaranje kataloga aplikacija specijaliziranih za uređaje te tvrtke koji će vrtjeti osmicu, u rasponu od laptopa i tableta do pametnih telefona i televizora. Ponudit će podršku te platformu za implementaciju i prodaju aplikacija.