NEMA SREĆE ZA RIM

Samsung ne želi Blackberry

09.08.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Južnokorejski div potrošačke elektronike ne razmišlja o kupovini tvrtke RIM ili licence za novi operativni sustav koji koristi BlackBerry

Manjak podrške potencijalnih partnera poput Samsunga nagovještava nove nevolje za Research In Motion, koji traži načine kako se izvući iz poslovne krize u kojoj se već neko vrijeme nalazi, piše Reuters

Procjenjuje se da je kompanija izgubila inicijativu koju je imala na tržištu pametnih telefona. Bila bi dobra meta za preuzimanje jedino da ima opsežan i zanimljiv portfelj patenata.

Sasmung, trenutno najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, prodaje najviše uređaja pogonjenih Androidom. No, ujedno proizvodi i uređaje s Microsoftovim Windowsima, kao i vlastiti softver, nazvan bada.

Zbog toga što proizvodi mobitele za više platformi, pojavila su se nagađanja da bi mogao preuzeti i BlackBerry, kako bi povećao prednost u odnosu na Apple i smanjio ovisnost o Googleu, koji nakon kupovine tvrtke Motorola Mobilityja ima u vlasništvu proizvodnju mobitela.

RIM planira svoj novi operativni sustav BB10 izbaciti na tržište zajedno s novom generacijom BlackBerrya, što bi se trebalo dogoditi početkom iduće godine. Smatra se da je to RIM-ova zadnja prilika da preokrene stvari u svoju korist.