Tehnologija KAMO DALJE, ROĐAČE

Srbijanski tviteraši od Vlade traže putokaze za Beograd

  • Autor: M. W.
  • 7.8.2012 13:55:59
  • 7.8.2012 12:57:29

Smeta im što na autocesti nema oznake za Beograd skoro sve do granice. 'To je akcija spajanja', kaže internetski poduzetnik koji stoji iza ove inicijative

Akciju #putokaz prije par dana pokrenuo je Zoran Torbica ‏(@torbica na Twitteru), direktor Centra za razvoj interneta, nakon što je shvatio kako od Zagreba do granice sa Srbijom nema gotovo nijednog putokaza za Beograd, piše list Alo.

'Akcija #putokaz molim tviteraše da fotkaju putokaze za Zagreb, gde su fotkali, menšn @VladaRH. Molim masovan RT', stoji u u prvom tvitu akcije kojoj se otpočetka aktivno priključio i srbijanski bloger Istok Pavlović.

Naša je Vlada reagirala, objašnjavajući da propisi koji su trenutno na snazi određuju označavanje većih gradova u susjednim državama u pravilu na interregionalnim čvorištima (obično raskrižjima dvaju europskih cestovnih pravaca) koji su najbliži državnoj granici.

U slučaju Beograda, na Paneuropskom koridoru X, odnosno autocesti A3, najbliže interregionalno čvorište prema Srbiji je čvorište Sredanci (križanje europskih pravaca E70/E73, odnosno autocesta A3 i A5), na kojem je cilj Beograd označen kao glavni cilj daljinskog vođenja prometa i kao takav postoji sve do graničnog prijelaza Bajakovo.

Gotovo jednak koncept vođenja prometa primjenjuje se i u zemljama našeg okruženja, tvrdi Vlada u obrazloženju koje su pripremile Hrvatske autoceste.

U akciju i prateću raspravu - koja se, čini se, tek rasplamsava - uključilo se više srbijanskih tviteraša, a i poneki hrvatski. Dio podržava inicijativu, dio kritizira organizatore smatrajući da ima i važnijih problema, a ima i onih koji su uvjereni da je cijela priča dio njihove samopromocije.

Zoran Torbica predstavlja se kao internetski poduzetnik, koji navodi da od mreže svih mreža živi od 2001. godine. Zanimljivo, njegov Centar za razvoj interneta nema vlastitu web stranicu, dok je stranica na Facebooku s tim nazivom - prazna.


207604,201076,201053,198017
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još