Tehnologija RAT SE NASTAVLJA

Apple izbacuje YouTube

  • Autor: M. W.
  • 7.8.2012 11:50:46
  • 7.8.2012 10:01:46

Iduća inačica softvera za iPhone i iPad neće imati unaprijed ugrađen pristup popularnom servisu za upload, gledanje i dijeljenje videozapisa

YouTube je bio sastavnim dijelom operativnog sustava za Appleove uređaje od 2007. godine, kada je predstavljen iPhone.

Nakon što je Google ušao u tržišnu utakmicu s Androidom - trenutno najčešće korištenim operativnim sustavom za prijenosne uređaje na svijetu - odnosi dvaju titana iz IT svijeta znatno su se pogoršali, a pokojni Steve Jobs bio se zakleo da će uništiti Android, makar na to potrošio i zadnji cent.

Sad je, eto, došlo do toga da će Apple ne samo izbaciti YouTube iz iduće verzije iOS-a, već će ukloniti i Google Maps te ih zamijeniti vlastitom aplikacijom te vrste, piše San Francisco Chronicle.

iOS 6 bi se na tržištu trebao pojaviti do kraja ove godine. Apple jednostavno neće obnoviti licencu koja je omogućavala uključivanje YouTubea u njegov operativni sustav, što znači da aplikacija koja izravno vodi korisnike do YouTubea neće biti predinstalirana na budućim iPhoneima, iPadima i iPod Touchima, kao ni na sadašnjim uređajima nakon što korisnici preuzmu i instaliraju šesticu.

Tko će htjeti pristupiti YouTubeu, morat će koristiti Appleov preglednik Safari ili preuzeti aplikaciju s App Storea.

Očekuje se da će novi iPhone biti predstavljen 12. rujna, a procjenjuje se da bi mogao biti prodano do 250 milijuna primjeraka.

208016,207694,207128,208009
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još