tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+11

NIJE VAŽNO TKO JE PRVI

Samsung štanca, Apple zarađuje

Samsung je možda postao kralj mobilne industrije, ali Apple je još bez rivala kad je najvažnije mjerilo u pitanju: zarada

Datum objave:
6.8.2012 15:27

Zadnja izmjena:
6.8.2012 16:18

Samsung je tijekom prošlog tromjesječja isporučio oko 50 milijuna pametnih telefona. Otprilike duplo više nego Apple. Bila je to, prema podacima IDC-a, najveća isporuka tih uređaja koju je ostvario jedan proizvođač ikad.

No, treba li to zabrinuti Apple? Ne baš. Pogledate li širu sliku, piše All Things D, zahvaljujući višim marginama zarade na iPhoneu i iPadu Apple ostvaruje daleko bolje prihode i operativnu zaradu.

Iako je tijekom prošlog kvartala isporučio samo šest posto svjetskih pametnih telefona i tableta, ugrabio je oko 43 posto prihoda i zapanjujućih 77 posto operativne zarade.

I to u vrijeme kada prodaja iPhonea tradicionalno slabije ide, ali i kada mnogi odgađaju kupnju, čekajući iPhone 5.

Stoga sve dok Samsung ne počne bolje zarađivati od Applea neće biti važno tko proizvodi i isporučuje više uređaja. Baš kao što Apple ne zabrinjava to što Hewlett-Packard i Dell prodaju više osobnih računala.

207697,207694,207072,202950

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr