MICROSOFT SE PREDOMIŠLJA

Metro se neće zvati Metro?

03.08.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Iako smo već svi navikli na naziv za dizajn operativnih sustava Windows Phone i 8, prepoznatljiv po površini pokrivenoj pločicama, čini se da će Microsoft koristiti neki drugi

Verge tvrdi kako ima doušnika u softverskom divu u Redmondu, koji im je dojavio da tvrtkom kruži interni memorandum u kojem je potvrđeno da se Metro neće zvati tako.

Na to su se, navodno, odlučili nakon razgovora s neimenovanim važnim europskim partnerom. Odluka, kaže anonimni izvor, stupa na snagu odmah.

Kako će se onda zvati Metro za osmicu i druge proizvode? Navodno u Microsoftu rade na zamjenskom nazivu koji bi trebao biti spreman do kraja ovog tjedna. Do tada zaposlenici će ga nazivati 'korisničko sučelje u stilu Windowsa 8'.

Zar je moguće da su zanemarili mogućnost da netko već polaže pravo na tako generički naziv (lanac Metro nam prvi pada na pamet, a sigurno ih ima još)? Čini se prilično amaterskim potezom za tako veliku korporaciju.

A čini se da nije jedini. Slashgear javlja da je netom prije predstavljanja konačne inačice Microsoftovog novog operativnog sustava isti procurio na Mrežu. Dugo očekivani OS dostupan je, tvrde, na torrentima, iako će javnosti biti službeno predstavljen tek 26. listopada.