TKO ĆE PRIJE

Samsungov novi Note stiže prije iPhonea?

03.08.2012 u 09:49

Bionic
Reading

Samsung će predstaviti nasljednika svog popularnog pametnog telefona 29. kolovoza, otprilike dva tjedna prije no što bi se Apple trebao pojaviti s iPhoneom 5

Dva rivala tako će uskoro zaoštriti i tržišnu bitku, usporedno sa zahuktalim pravnim okršajem oko patenata i intelektualnog vlasništva u Sjedinjenim Državama.

Novi Galaxy Note mogao bi biti, javlja Reuters, predstavljen u Europi tijekom događanja Samsung Mobile Unpacked u Berlinu, dva dana prije otvaranja najvećeg sajma potrošačke elektronike na Starom kontinentu, IFA-e.

Južnokorejski mediji nagađaju kako bi novi Note mogao imati neslomljivi zaslon nešto veći od sadašnjeg - dijagonale 5,5 inča (13,97 centimetara) - kao i brži procesor (dvojezgreni, radnog takta 1,7 GHz) te poboljšanu kameru (s 12 megapiksela) i noviju inačicu operativnog sustava Android.

CNET
najavljuje kako bi se uskoro mogao pojaviti i hibrid tableta i pametnog telefona.

Samsung, koji je nekad zaostajao za Appleom, lani je pretekao jabučare i postao najveći svjetski proizvođač pametnih telefona.

Želi tu poziciju i zadržati, pa se očekuje kako će predstaviti niz novih proizvoda prije no što tvrtka iz Cupertina na tržište izbaci petu inačicu iPhonea, što bi se moglo dogoditi sredinom rujna ili u listopadu. Kao najraniji datum spominje se 12. rujna. Galaxy S III predstavljen je u svibnju.

Procjenjuje se kako će Samsungova isporuka pametnih telefona porasti na 50,5 milijuna primjeraka tijekom drugog kvartala, gotovo duplo više od iPhonea (26 milijuna). Appleove isporuke pale su 26 posto, mahom zbog recesije u Europi i očekivanja da će se uskoro pojaviti iPhone 5.