tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+11
Pula
+12
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+15

PROJECT COPY CAT

SAD blokirao stranice s krivotvorenom robom

Američke vlasti su objavile da su blokirale 70 internetskih stranica koje se sumnjiči da su prodavale krivotvorenu robu poznatih marki poput Louis Vuittona, Tiffanya i Burberrya

Datum objave:
12.7.2012 15:53

Zadnja izmjena:
12.7.2012 15:56

Vezane teme

Zajednička operaciju koju su pokrenuli Ministarstvo domovinske sigurnosti i imigracije kao i carinske službe dio je projekta 'Project Copy Cat'. Neke od tih stranica dovedene su do savršenstva u imitiranju originalnih stranica, kazao je za francusku novinsku agenciju France presse direktor američkih carina John Morton.

'To su vrlo sofisticirane stranice koje kopiraju prave, a prodaju krivotvorenu robu samo ne po niskim cijenama već po cijenama pravih originala', nastavio je. Neke od tih stranica koristile su lažne sigurnosne oznake ne bi li na taj način uvjerili kupce da su informacije s njihovih kartica sigurne.

Od početka operacije 'Project Copy Cat' 2010. godine, blokirano je 839 internetskih stranica. Sve internetske stranice su iz SAD-a.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr