Tehnologija PROMAŠENA AKVIZICIJA

Microsoft bacio 6.2 milijarde dolara u vjetar

Američki tehnološki div Microsoft priznao je da je njegova najveća akvizicija u internetskom sektoru zapravo bezvrijedna, najavivši otpis 6,2 milijardi dolara vrijednosti tvrtke za internetsko oglašavanje aQuantive koju je kupio prije pet godina

Microsoft je kupio aQuantive za 6,3 milijarde dolara u gotovini kako bi sustigao konkurenta Googlea i povećao prihode od internetskog oglašavanja.

Otpis je de facto izbrisao vrijednost te akvizicije, inače najveće u povijesti Microsofta. Iz američkog su tehnološkog diva priopćili da akvizicija 'nije ubrzala rast kao što se očekivalo, što je jedan od razloga otpisa'.

Najavljeni potez vjerojatno će izbrisati Microsoftovu dobit u četvrtom poslovnom tromjesečju. Analitičari na Wall Streetu očekivali su da će div 19. srpnja izvijestili o neto dobiti od oko 5,25 milijardi dolara.

Iz Microsofta su također poručili da su njihove prognoze za budući rast i profitabilnost ogranka za internetske usluge, koji uključuje pretraživač Bing i internetski portal MSN, 'niže od dosadašnjih.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još