tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+16
Pula
+16
Rijeka
+15
Zadar
+17
Split
+17
Dubrovnik
+14

UTRKA WEB PREGLEDNIKA

Tko je jači: Chrome ili Firefox?

Iako smo nedavno čitali procjene kako je Googleov Chrome najpopularniji web preglednik na svijetu, novi podaci tvrtke Net Applications pokazuju da to ipak nije slučaj

Datum objave:
2.7.2012 15:33

Zadnja izmjena:
2.7.2012 16:24

Vezane teme

Naime, prema podacima Net Applicationsa, daleko najpopularniji web preglednik na svijetu je još uvijek Microsoftov Internet Explorer, sa 54 posto tržišnog udjela.

Firefox je drugi sa 20 posto, dok je Chrome opasno blizu, ali ipak treći sa 19 posto udjela.

Točno je da Internet Explorer i Firefox blago padaju, dok Chrome raste, no ukupni rezultat još je uvijek puno drukčiji od nedavnih procjena da je Chrome najpopularniji. Stvar je u tome da neki analitičari gledaju samo SAD, dok drugi gledaju globalne podatke. Također, određeni dodaci za web preglednike nisu pouzdan izvor informacija za ovu vrst analize (a često se koriste) jer ih često instaliraju napredniji korisnici koji su skloniji korištenju Firefoxa ili Chromea u odnosu na Internet Explorer.

Što se pak tiče mobilnih preglednika, najjači je Appleov Safari sa 66 posto udjela, dok je drugi Androidov web preglednik sa 20 posto udjela.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr