NOKIA E52

Poslovna Nokia s dugotrajnom baterijom

07.05.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Nokia je najavila nasljednika svog popularnog poslovnog mobitela E51 i nazvala ga E52. Novi model je poboljšan u svakom pogledu, a posebno u trajanju baterije

Na jučerašnjem predstavljanju u poljskom glavnom gradu Varšavi Nokia je otkrila najnoviji proizvod iz E serije, uređaj Nokia E52. Novi uređaj nadovezuje se na uspješni Nokia E51 te je kreiran prema sličnim prioritetima. Novi model se posebno ističe vremenom na čekanju koje traje gotovo mjesec dana, no tako dugo trajanje baterije će u stvarnosti skratiti mogućnosti ovog telefona poput HSDPA prijenosa podataka ili A-GPS navigacije za koju je E52 spreman, budući da ima ugrađen GPS prijamnik. Fotoaparat ugrađen u ovaj mobitel broji 3,2 megapiksela i ima LED bljeskalicu.

Najnoviji model u E seriji pametnih telefona dobio je jači procesor od svog prethodnika, pokreće ga ARM 11 procesor takta 600 MHz. Ekran telefona je istih svojstava kao i na njegovom prethodniku, razlučivosti 240 x 320 piksela i prikaz 16M boja, ali mu je dijagonala porasla s dva inča na 2,4 inča.

Obavezni dodatak E seriji Nokijinih mobitela je WiFi adapter pa ga ima i ovaj telefon, a posebnost koju ne nalazimo u mnogo mobitela danas je digitalni kompas. Također je vrijedno spomenuti da je sučelje za spajanje slušalica 3,5 mm, što će izbor slušalica učiniti vrlo širokim. Obično su 3,5 mm utori rezervirani za N seriju i MusicXpress mobitele, no ovo je dobro došla modifikacija jednog E modela. Preporučena cijena ovog mobitela ni točan datum početka prodaje još nisu poznati.