ZBOGOM, KREDITI

Facebook uvodi pretplatu i lokalne valute

20.06.2012 u 16:35

Bionic
Reading

Kako bi pomogao vlasnicima aplikacija (ali i sebi) da lakše naplate svoje proizvode i usluge, Facebook je omogućio naplaćivanje pretplate i isticanje cijene u lokalnim valutama

Mnogi razvojni programeri dosad su uspješno zarađivali na svojim aplikacijama putem jednokratne prodaje. Od srpnja će imati na raspolaganju i mogućnost naplaćivanja pretplate (ili mjesečne naknade) korisnicima za korištenje aplikacija.

Ta će mogućnost biti od idućeg mjeseca dostupna na svim PC i mobilnim aplikacijama, zajedno s potrebnom dokumentacijom i prijavnicom.

Već ju testiraju tvrtke Kixeye i Zynga. Zasad se zna da će se Kixeyeva aplikacija Backyard Monster moći imati ekskluzivno za 9,95 dolara (oko 55 kuna) mjesečno.

Što se isticanja cijena u lokalnoj valuti tiče, otkad je Facebook uveo kredite 2009. godine, većina igara implementirala je vlastite virtualne valute, što je smanjilo potrebu za uvođenje virtualne valute na razini cijele platforme.

Facebook sad uvodi mogućnost isticanja cijena u lokalnoj valuti (poput dolara, funte, jena, nadamo se, i kune), umjesto kredita. Nadaju se da će time pojednostaviti i olakšati kupovinu na globalnoj razini.

Svi postojeći krediti bit će pretvoreni u odgovarajući iznos u lokalnoj valuti, koji ćete i dalje moći koristiti za kupovinu unutar aplikacija.

Pretplate već koriste cijene u lokalnoj valuti, a podrška za plaćanje unutar aplikacija postat će dostupna tijekom idućih nekoliko mjeseci. Do kraja godine sve igre i aplikacije koje prodaju virtualne predmete morat će koristiti lokalne valute.

Više informacija potražite na blogu Facebook Developer