NEMA NOVOG IPHONEA

Apple predstavio iOS 6 i novi MacBook Pro

11.06.2012 u 23:51

Bionic
Reading

Apple na svojoj konferenciji za developere (WWDC) danas nije predstavio novi iPhone, ali je zato najavio novu verziju mobilnog operativnog sustava iOS 6 te novi MacBook Pro s najvećom razlučivošću ikad viđenom na prijenosniku

Novi iOS 6 donosi duboku integraciju s Facebookom (prošla je verzija isto to učinila s Twitterom), koji je sad prisutan gotovo svugdje - u vašim kontaktima, web pregledniku te Appleovom pametnom virtualnom sugovorniku Siri.

Siri je također temeljito nadograđen - može pokretati aplikacije, saznati sportske rezultate ili recenzije i ocjene filmova te slati tweetove.

Još jedna velika novost je Apple Maps, nova aplikacija za karte koja donosi, između ostalog, pravu navigaciju turn-by-turn na iPhone te (tvrde u Appleu) dosad neviđenu razinu detalja.

Sve će to razvojnim programerima postati dostupno već danas, a običnim korisnicima na jesen.

Ipak, možda najzanimljivija novost s ovogodišnjeg WWDC-a je novi 15-inčni MacBook Pro koji ima zaslon sulude razlučivosti od 2880 x 1800 piksela, dosad neviđene na prijenosniku. Imat će četverojezgreni procesor Intel i5 ili i7 i do 16 GB radne memorije, uz bateriju koja nazivno traje sedam sati, a sve to u kućištu debelom svega 1,8 centimetara, što ga čini najtanjim MacBookom Pro dosad.

Apple je također nadogradio i MacBook Air, koji je dobio više radne memorije, brže procesore te USB 3.0.