USKORO NA TRŽIŠTU

Najmoćniji Nokijin mobitel dobio službene stranice

04.05.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Nokia N97, najmoćniji nadolazeći mobitel iz ponude finskog diva, konačno je dobila službenu stranicu s kompletnim popisom mogućnosti i opcija

Nokiju N97 spomenuli smo još dok je bila na razini glasina; taj je uređaj sada već neko vrijeme službeno potvrđen, a tu je i web stranica na kojoj možete saznati sve detalje o najjačem Nokijinom modelu.

A oni su uistinu impresivni. Riječ je o pametnom telefonu zasnovanom na platformi Symbian S60 sa zaslonom osjetljivim na dodir, dijagonale tri i pol inča i razlučivosti 640 puta 360 piksela. Od memorije tu je ugrađenih 32 gigabajta s mogućnošću proširenja microSD karticama do 16 GB, a što se tiče povezivosti, tu su Bluetooth 2.0, WLAN, GPRS i HSDPA, te GPS i A-GPS za navigaciju. Što se tiče konektora, N97 ima ih sve: micro USB, troipomilimetarski AV konektor te TV izlaz.

Kamera razlučivosti pet megapiksela s Carl Zeissovom optikom može snimati i video razlučivosti 640 puta 480 piksela, a opremljena je autofokusom te dvostrukom LED bljeskalicom. Sekundarna kamera VGA razlučivosti s prednje strane služi za video razgovore.

Da ne bi ni po čemu - barem hardverski - zaostajala za konkurencijom, Nokia N97 ima i senzor pokreta, udaljenosti i svjetlosti, baš kao i iPhone, a još možemo izdvojiti i FM radio te podršku za glazbene formate MP3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA. Ukratko, nema što nema, a na tržištu ćemo je vidjeti uskoro, nažalost vjerojatno po vrlo paprenoj cijeni.