JOŠ MALO GLASINA

Procurile fotografije novog iPhonea?

30.05.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Dok čekamo novu generaciju Appleovog pametnog telefona, glasine se samo množe i množe. Pojavile su se fotografije koje prikazuju mogući izgled petice

Dva bloga koja prate rad tvrtke iz Cupertina objavila su fotografije za koje tvrde da - možda - prikazuju kako će izgledati novi iPhone.

Krenulo je s 9to5Mac, koji je objavio fotografije novog dijela za iPhone što ga proizvodi kineski dobavljač. Izgleda kao stražnji poklopac napravljen od aluminija, a ima i manji konektor nego sadašnji uređaji.

Već su se pojavila nagađanja da će kućište za novi iPhone biti napravljeno od aluminija i gume ili plastike, kao i da će Apple smanjiti veličinu konektora. Čini se da fotografije koje je objavio 9to5Mac potvrđuju razvoj proizvoda u tom smjeru.

MacRumors je objavio svoj set fotografija novog iPhonea, na kojem su aluminijski dijelovi okruženi bijelim kućištem. Prikazan je i dio koji ulaz za slušalice smješta na dno uređaja, umjesto na vrh.

Analitičari koje citira CNET predviđaju da će Apple predstaviti peticu u rujnu ili listopadu ove godine, u vrijeme kad obično lansira nove proizvode. Ponudit će najnoviju tehnologiju 4G/LTE i značajan redizajn u odnosu na postojeće modele.

Očekuje se da će i dalje postizati velik uspjeh te da će Apple nastojati povećati svoj udio na tržištu mobitela, na kojem trenutačno - prema podacima analitičke kuće Gartner - drži nešto ispod osam posto.

Tvrtka je u međuvremenu uspješno povratila kontrolu nad domenom iphone5.com.