SUPER ANDROID

Samsung Galaxy S3 kreće u prodaju

29.05.2012 u 09:54

Bionic
Reading

Samsung će svoj novi pametni telefon danas pustiti na tržišta 28 zemalja. Do srpnja će biti dostupan u 145 država posredstvom 296 telekoma

Treća generacija serije Galaxy S nudi, između ostalog, tehnologiju prepoznavanja lica i poboljšano glasovno upravljanje, kao i moćniji procesor, koji bi vam trebao omogućiti istovremeno gledanje videa i pisanje e-pošte.

Očekuje se da će nadmašiti globalni prodajni rezultat koji je zabilježio njegov vrlo popularni prethodnik - 20 milijuna primjeraka. Unaprijed je naručeno devet milijuna uređaja Galaxy S III i dosad je jedini uređaj pogonjen Androidom koji se uspješno nosi s Appleovim iPhoneom.

Također, ima zaslon dijagonale 4,8 inča (12,2 centimetra) koji može pratiti pokrete oka pa možete zaustaviti automatsko gašenje gledate li u njega.

Južnokorejska tvrtka isporučila je 44,5 milijuna pametnih telefona prvog tromjesečja, nadmašivši Apple (koji je isporučio 35,1 milijun) i ugrabivši oko trećinu svjetskog tržišta pametnih telefona. Na tržištu Androida drži udio od 50 posto.

Tijekom tog je razdoblja postala i najveći proizvođač mobitela na svijetu, pretekavši Nokiju.