KITEL 2012

HGK vodi informatičke tvrtke na sajam u Kazahstan

28.05.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira odlazak pet hrvatskih informatičkih tvrtki na informatički i telekomunikacijski sajam Kitel 2012, koji će se od 29. do 31. svibnja održati u gradu Almatyju u Kazahstanu, priopćeno je iz HGK

Zbog velikih ulaganja u razvoj telekomunikacijske i informatičke infrastrukture i usluga u Kazahstanu, Kitel je posebno zanimljiv hrvatskim tvrtkama koje su razvile razna informatička infrastrukturna rješenja na području javne uprave i industrije, kaže se u priopćenju.

U organizaciji HGK na sajmu će nastupiti Končar - Institut za elektrotehniku koji će predstaviti vlastito tehnološko rješenje za napajanje bazne stanice mobilnih mreža turbinom pogonjenom vjetrom i solarnim panelima, bez napajanja iz elektroenergetske mreže.

Na sajmu Kitel 2012 predstavit će se i nekoliko tvrtki članica Udruženje za informacijske tehnologije pri HGK - Vams Tec, tvrtka specijalizirana za sustave upravljanja medicinskim nalazima i dokumentacijom, najveći regionalni sistem-integrator King ICT, najveći hrvatski nezavisni proizvođač softvera IN2, te InfoBIP, hrvatska tvrtka koja je među vodećim svjetskim kompanijama u području SMS usluga, navodi se u priopćenju.