SKORO KAO INSTAGRAM

Facebook predstavio foto aplikaciju za iPhone

25.05.2012 u 11:06

Bionic
Reading

Besplatna aplikacija ima funkcije prilično slične onima kojima raspolaže njena starija i popularnija prethodnica, za koju je Mark Zuckerberg dao milijardu dolara

Eto još jednog pokazatelja toga da Facebook želi biti više od puke društvene mreže. Recimo, softverska tvrtka.

Na Appleovu App Storeu ponudili su novu besplatnu aplikaciju, jednostavno nazvanu Camera. Riječ je o zasebnoj aplikaciji, ne dijelu Facebooka, pa je mogu koristiti i oni među vama koji se ne žele utopiti u poplavi vijesti, linkova, statusa i sličnog sadržaja, piše Hot Hardware

Što možete s njom? Okinuti fotku i doraditi je s raspoloživih 15 filtara. Da su aplikaciju izbacili na tržište prije četiri mjeseca, sve bi brujalo o sudaru Davida i Golijata - Instagrama i Facebooka. Ovako se nitko ni ne brine zbog toga. Možda je Mark Zuckerbeg upravo to i htio postići, hm?

No da prilično sliči na Instagram - sliči. Ipak, ne treba žuriti s povezivanjem nove aplikacije i akvizicije Instagrama jer treba ukloniti još neke regulatorne prepreke da bi taj posao i službeno mogao biti zaključen.

Zanimljivo je da je simbolična integracija Camere s Facebookom. Fotografije možete lajkati i komentirati te se lako kretati kroz galerije. Nećete naći čak ni mogućnosti koje nudi u odjeljku Photo u aplikaciji za Facebook. Možda će to dodati s vremenom.