IZLOG ZA APP STORE I GOOGLE PLAY

Facebook otvara dućan s aplikacijama

10.05.2012 u 09:28

Bionic
Reading

App Center bi nadolazećih tjedana trebao postati dostupan putem Mreže te uređaja pogonjenih iOS-om i Androidom

Među ponuđenim aplikacijama bit će, primjerice, Draw Something, Pinterest, Spotify, Battle Pirates, Viddy i Bubble Witch Saga.

Svaka od njih imat će zasebnu stranicu s važnim pojedinostima i uputama za instalaciju, čiji će sadržaj mahom morati kreirati njihovi autori putem dijela Developer Appa namijenjenog App Centeru. Prioritet će imati one prijavljene prije 18. svibnja.

Osmišljen je da bi potakao rast mobilnih aplikacija koje koriste Facebook, bez obzira na kojoj su platformi. No ustvari će vjerojatno uglavnom služiti kao izlog. Naime, poželite li instalirati neku aplikaciju, bit ćete (uglavnom) preusmjereni na Appleov App Store ili Google Play.

U APP Center će moći biti uvrštene sve aplikacije koje se pridržavaju Facebookovih pravila. Stoga ako imate takvu aplikaciju, počnite se pripremati već sad kako biste se ubacili prije no što službeno zaživi. Imajte na umu da će svakako morati koristiti Facebook login.

Može se dogoditi da ne budu uvrštene ili izbačene nakon nekog vremena. Kako bi odredili koje će aplikacije opstati, u Facebooku će - osim što će paziti pridržavate li se njihovih smjernica - koristiti mjere poput rejtinga i stupnja korištenja. Programerima i vlasnicima aplikacija bit će na raspolaganju novi alati za mjerenje rejtinga u odjeljku Insights

Dobro dizajnirane aplikacije koje ljudi rado koriste dobit će posebno mjesto na naslovnici App Centera.

Osim mogućnosti zarade putem prodaje unutar aplikacije, Facebook će ponuditi i mogućnost prodaje aplikacija u App Centeru.

Više informacija potražite na Facebookovim stranicama namijenjenima developerima