tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+16
Pula
+16
Rijeka
+18
Zadar
+15
Split
+18
Dubrovnik
+20

PREMIJERE

HP u Šangaju predstavio 80 novih uređaja

U velikom portfelju noviteta izdvaja se top-model ultrabooka, prijenosnik s baterijom koja traje 36 sati, kabel koji omogućuje napajanje monitora putem etherneta i prvi svjetski mobilni pisač 'sve u jednom'

Datum objave:
9.5.2012 11:52

Zadnja izmjena:
9.5.2012 13:07

Vezane teme

Na skupu Global Influencer Summit 2012. koji se upravo održava u Šangaju, HP je predstavio novi portfelj proizvoda koji uključuje 80 modela prijenosnika, pisača, radnih stanica i ostalih uređaja. Dvodnevni skup održava se u centru Shanghai Expo, a nazoči mu više od 700 predstavnika medija iz cijelog svijeta.

Za ovu prigodu HP je pozvao i korisnike svojih tehnologija i uređaja pa je tako Jacob Rosenberg, direktor producentske kuće Bandito Bros. objašnjavao kako je radio reklamu za modele igračaka Hot Wheels ili kako je snimao dokumentarac o Dannyju Reyu, skateboarderu koji je 2005. preskočio Kineski zid. Spektakularni ulazak terenca oličenog HP-ovim logotipovima označio je i razgovor s direktorom tvrtke West Coast Customs specijalizirane za tuning vozila koji sve zamisli najprije definira na HP-ovim računalima.

Nekoliko je zanimljivih uređaja koji su predstavljeni, ponajprije top model ultrabooka HP Spectre, potom dodatna baterija koja traje 20 sati, širine i duljine samog uređaja, a priključuje se na poleđinu modela te kabel koji se spaja s monitorom, a istodobno služi i kao izvor energije.

HP Spectre tanak je 14,5 mm, teži 1,4 kg i ima zaslon dijagonale 13,3 inča. Ima 256 GB SSD diska i bateriju koja traje osam sati. Sadrži tehnologiju Smart Connect koja omogućuje automatsko updateanje e-maila čak i kad je računalo u sleep modu. Također sadrži zvučnike Beats Audio.

187552,184787,182103,180557

HP EliteBook Folio 9470m namijenjen je poslovnim korisnicima, ima 19 milimetara i svega 1,58 kg. Model 2170p još je lakši, a HP se hvali da je riječ o najlakšem ultrabooku na tržištu. Težak je 1,31 kg, a baterija mu traje devet sati. Model 2570p ima mogućnost povezivanja na LTE. Uređaj s oznakom 8470p sadrži bateriju s najduljim vijekom trajanja – od čak 36 sati.

HP Pavillion m6 za zaslonom dijagonale 15,6 inča predstavlja novi dizajnerski iskorak HP-a, temeljen na novom pristupu nazvanome HP Mosaic koji uključuje nove dizajnerske zahvate na kućištu računala, kao i nove materijale za izradu kućišta kao što je brušeni aluminij. Osim toga, ovaj prijenosnik uključuje zvučnike i subwoofer tvrtke Beats Audio.

Predstavljena su i nova stolna računala – Compaq Pro 4300 i Compaq Elite 8300 s integriranom Intelovom HD grafikom. Svi modeli računala na tržištu bi se trebali naći od lipnja do listopada.

Bojan Mušćet

Predstavljen je i HP t410 All-in-One Smart Zero Client koji uključuje napajanje putem etherneta, kao i radne stranice HP Z220 i HP Elitebook Mobile. Također, predstavljen je prvi svjetski pisač 'sve u jednom' (printanje, fotokopiranje, skeniranje) HP Officejet 150 Mobile te novi uređaji iz serija Laserjet i Scanjet.

Ovako veliko lansiranje proizvoda posljedica je spajanja HP-ovih divizija za računala i pisače koji se sada zove Printing and Personal Systems. Na hrvatsko tržište svi ovi uređaji trebali bi stići nedugo nakon tržišne premijere.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr