POČEO ROADSHOW

Zuckerberg brani kupnju Instagrama

08.05.2012 u 09:39

Bionic
Reading

Stotine potencijalnih ulagača zanimalo je zašto je osnivač i direktor Facebooka dao milijardu dolara (oko 5,7 milijardi kuna) za aplikaciju koja još nema prihoda

Početak predstavljanja javne ponude dionica Facebooka obilježila su brojna pitanja vezana uz kontroverznu akviziciju, koju je 27-godišnji poduzetnik navodno dogovorio sam, gotovo posve mimo upravnog odbora tvrtke.

Mark Zuckerberg objasnio je kako se na prodaju odlučio kad je vidio da su podaci korisnika te tvrtke dosegli prijelomnu točku, nakon koje slijedi - uvjeren je - značajan rast, piše The Telegraph

Instagram ima više od 40 milijuna korisnika. Zuckerberg je rekao kako su u Facebooku morali brzo reagirati čim su doznali da su u tvrtci koja je vlasnik te aplikacije za dijeljenje fotografija zainteresirani za preuzimanje. Vjeruje se da su barem još u Twitteru bili spremni na pregovore o kupnji.

Stotine potencijalnih ulagača u Facebook pojavile su se u New Yorku čuti što Zuckerberg ima za reći, ne samo o Instagramu, već i o dugoročnoj strategiji razvoja tvrtke te viziji budućnosti. Medijima nije omogućen pristup.

Odjeven u majicu s kapuljačom i traperice, Zuckerberg je odgovorio i na pitanje o planovima za ulazak na kinesko tržište.

Iako ga na najvećem svjetskom internetskom tržištu (po broju korisnika) trenutačno blokiraju, Facebook je spreman pregovarati s kineskim vlastima o partnerstvu, rekao je.