NOVI KRALJ ANDROIDA?

Samsung predstavio Galaxy S 3

04.05.2012 u 09:37

Bionic
Reading

Androidi, sakrijte se, novi kralj je u gradu. Samsung je predstavio najmoćniji pametni telefon Android u svojoj ponudi, Samsung Galaxy S 3

Naravno, Samsung Galaxy S 3 će se za naslov najmoćnijeg Androida uopće morati boriti s HTC-ovim moćnim telefonom One X, no popis specifikacija Samsungovog novog flagship uređaja je impresivan.

Tu je 4,8-inčni Super AMOLED zaslon sa razlučivošću 720p, kamera razlučivosti 8 megapiksela i četverojezgreni procesor Samsung Exynos 4.

Uređaj će dolaziti sa 16 ili 32 GB prostora za pohranu (planira se i verzija od 64 GB koja će doći kasnije), a tu je i podrška za NFC, GPS, HSPA+ (4G će biti dostupan na nekim tržištima), Bluetooth 4.0 te microSD kartice.

Posebnost telefona je Samsungova tehnologija S Beam, koja omogućuje jednostavno i brzo prebacivanje datoteka s jednog na drugi telefon - kažu, za prijenos 1 GB bit će potrebne tri minute.

Uređaj će postati dostupan u Europi 29. svibnja, a iz T-Mobilea nam javljaju da će ga imati u svojoj ponudi već početkom lipnja.