TEHNO VLADARICA

Britanska kraljica poslala svoj prvi e-mail

29.04.2009 u 10:24

Bionic
Reading

Iako je u poodmakloj životnoj dobi, britanska vladarica odavno se pokazala izuzetno otvorenom prema novim tehnologijama. Upravo zato uopće nas ne čudi da se povodom obljetnice nastanka Commonwealtha mladima odlučila obratiti porukom e-pošte

Rad na računalu kraljica Elizabeta II. savladala je prije tri godine, a iste godine predstavila je i svoj službeni kraljevski kanal na YouTubeu. Njezino prigodno božićno obraćanje javnosti također je obavljeno preko YouTubea, a krajem prošle godine po vlastitoj želji posjetila je britanske urede Googlea. Sa svojim unucima svakodnevno komunicira SMS porukama.

Sasvim očekivano, kraljica ima i svoje službene stranice, a čiji je redizajn tijekom veljače ove godine predstavio glavom i bradom osnivač World Wide Weba - sir Tim Berners Lee.

Šezdesetu obljetnicu nastanka Commonwealtha britanska kraljica obilježila je slanjem prigodne poruke e-pošte mladima koji će je primiti tijekom današnjeg dana. Kao pošiljatelj poruke navedena je 'Buckinghamska palača', naslov poruke e-pošte glasi 'A Message from Her Majesty the Queen', a potpisana je s 'Elizabeth R', što je potpis istovjetan svoj službenoj korespondenciji britanske kraljice.