Tehnologija NOVOSTI IZ HEWLETT PACKARDA

HP-ovi prijenosnici dobivaju nova imena

  • Autor: G. M.
  • 29.4.2009 11:18:03
  • 29.4.2009 10:00:00

HP je na konferenciji za novinstvo predstavio novosti u svojoj ponudi prijenosnika, pisača i radnih stanica

Predstavnici HP-a Hrvatska predstavili su novinarima novosti u hardverskoj ponudi. Najveća novost jest preimenovanje prijenosnika da bi se korisnik lakše mogao snaći u njihovoj bogatoj ponudi. Prijenosna računala najnižeg segmenta će se odsada nazivati Compaq. Nekadašnje serije 'b' (business - poslovni) i 's' (standard) postale su HP ProBook, a najjača prijenosna računala iz serija 'p' i 'w' su postala HP EliteBook. Numeričke oznake budućih prijenosnika serije ProBook počinjat će sa 4 (serija 's') i sa 6 (serija 'b'). Modeli Compaq i EliteBook će zadržati prvu znamenku svojih numeričkih oznaka.

Osim promjena imena, HP je odlučio u svoje prijenosnike ugrađivati monitore omjera slike 16:9, pa će 15-inčni ekrani porasti sa 15,4 inča na 15,6 inča, a 17-inčni na 17,3 inča. Njihove razlučivosti će biti 1366 x 768 piksela i 1600 x 900 piksela. Serija ProBook bi trebala dobiti i redizajnirane tipkovnice, koje će više sličiti onima na stolnim računalima tj. imat će numeričku tipkovnicu s desne strane.

U seriji ProBook HP će prvi put kombinirati AMD procesore s diskretnim grafičkim karticama. Dosad je njihova praksa bila sparivanje AMD-ovih procesora isključivo s integriranim grafičkim rješenjima. Prvi prijenosnici ProBook se očekuju u prodaji krajem svibnja.

HP

Na konferenciji su predstavljene i radne stanice iz serije Z, za čiji dizajn je zaslužan BMW-ov dizajnerski studio u Kaliforniji. Njihova unutrašnjost je u potpunosti modularna i bez kablova te je dodavanje i uklanjanje komponenti moguće bez alata u iznimno kratkom roku. HP se posebno ponosi ekološkim svojstvima ovih računala koja su poznata po velikoj potrošnji energije. Radne stanice serije Z koriste tehnologiju WattSaver koja omogućava potrošnju manju od jednog vata dok je stanica u stanju mirovanja. Potrošnja pod opterećenjem zadovoljava kriterije standarda Energy Star 5. Više od 90 posto radne stanice je moguće reciklirati.

HP

Zadnji na redu za predstavljanje su bili pisači. Radi se o multifunkcionalnim inkjet pisačima. HP se potrudio smanjiti cijenu ispisa takvih uređaja tako da postanu zanimljiviji malim uredima od laserskih pisača u boji. To je postignuto novim tintnim punjenjima koja na sebi nemaju glavu, već je ona instalirana u samom pisaču i ne mijenja se sa svakom promjenom tintnog punjena. Na taj način je značajno smanjena cijena jednom punjenju koje dolazi u standardnom i XL izdanju za ispis još većeg broja stranica. Predstavljeni su poslovni modeli OfficeJet 6500 preporučene cijene 1.279 kuna, u što je uključen telefaks uređaj, skener i pisač s mrežnim sučeljem. Dodatkom bežičnog adaptera cijena uređaja raste na 1.649 kuna. Modeli 8000 i 8500 OfficeJet Pro nude veću brzinu ispisa uz nešto višu cijenu. Model 8000 počinje sa 1.456 kuna bez bežičnog mrežnog adaptera, a s njim ima preporučenu cijenu od 1.905 kuna. OfficeJet Pro 8500 košta 2.535 kuna bez bežičnog adaptera i 3.300 kuna s njim.

HP

HP PhotoSmart Premium Fax uz funkcije multifunkcionalnog uređaja nudi i foto ispis, što znači dodavanje pete, crne foto tinte, te mogućnost ispisa bez računala, direktno s fotoaparata ili memorijskih kartica. Njegova preporučena cijena 2.789 kuna.

www.hp.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još