Tehnologija PRIMJERI IZ PRAKSE

Kako primjena Officea 365 može donijeti uštede

  • Autor: S.Š.
  • 26.4.2012 19:39:55
  • 26.4.2012 13:12:19

Na konferenciji WinDays Business, koja je započela danas u Rovinju, predstavljeni su uspješni primjeri korištenja Microsoftovog rješenja Office 365 u Ministarstvu kulture te tvrtki Effectus

Kako tvrde u Microsoftu, implementacija Officea 365 - Microsoftovog paketa za poslovnu produktivnost u oblaku - donosi lakšu i bolju komunikaciju zaposlenika i bolju povezanost poslovnih sustava, a samim time i povećanu produktivnost.

Na konferenciji za medije danas su prikazana dva pozitivna primjera iz domaće prakse - implementacija Officea 365 u Ministarstvu kulture te u zadarskoj tvrtki Effectus.

U Ministarstvu kulture ovaj sustav koristi oko pedeset korisnika, i to za inspekciju kulturne baštine. Inspektori i pročelnici konzervatorskih odjela pomoću SharePointa Online izrađuju zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru, a cijelo rješenje je integrirano s Registrom kulturnih dobara.

'Takav zapisnik je pravno valjan dokument istog trenutka kada je uručen stranici', naglasila je Jasminka Draženović, načelnica Odjela za informatizaciju Ministarstva kulture. Riječ, kako kaže, o pilot implementaciji koja će biti pozitivan primjer za daljnji razvoj i povezanost s ostalim tijelima državne uprave.

Tvrtka Effectus pak ističe sustav Lync Online, dio Office 365 paketa, koji koriste za audio i videokonferencijske pozive, zajednički rad na prezentacijama i dokumentima, dijeljene kalendare te pregled statusa suradnika.

'Mi smo mala tvrtka, sa svega četiri zaposlenika, i često smo dislocirani, na velikim udaljenostima. Isprobali smo nekoliko besplatnih rješenja, no njima nismo bili zadovoljni, pa nas je put tako naveo na Microsoftov Office 365. Poznatost tih alata i kompatibilnost s alatima koji inače koristimo velika su prednost tog rješenja', rekao je Goran Tudorović, direktor i partner Effectusa.

office365.microsoft.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još