tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+8
Pula
+10
Rijeka
+11
Zadar
+6
Split
+11
Dubrovnik
+11

SPYWARE SOFTVER

Špijuni poput nas

Jašući na valu rastuće popularnosti tablet računala, Retina-X Studio je razvio PeekTab, prvi spyware softver za tablete koji detaljno prati svaku interakciju s uređajem

Datum objave:
24.4.2012 15:05

Zadnja izmjena:
24.4.2012 16:01

Privilegiju zabadanja nosa u tuđe poslove i podatke dosad su imale razne verzije društvenih mreža, međutim odnedavno i svaki pojedinac ima priliku relativno legalno zaviriti u online živote svojih bližnjih.

Jašući na valu rastuće popularnosti tablet računala, koriste ih svi - od zaposlenika do djece - Retina-X Studio je razvio program/servis pod nazivom PeekTab, prvi spyware softver za tablete koji detaljno prati svaku interakciju s uređajem.

Zanima li vas recimo, čime se to bave vaši zaposlenici tokom radnog vremena (osim poslom), posjećuje li vaše dijete stranice s nepoćudnim sadržajima ili kuda se to kreće i s kim se dopisuje vaš supružnik/ica dovoljno je instalirati program koji će zatim, skriveno iz pozadine (ne vidi se na popisu aktivnih aplikacija) i bez znanja korisnika uređaja, pratiti i stvarati zapis svake aktivnosti.

Tako prikupljeni podaci se šalju na server proizvođača softvera, a vama su dostupni preko vašeg internet preglednika u realnom vremenu. PeekTab omogućava uvid u emailove, posjećene stranice, tekstualne poruke, kontakte, korištene aplikacije, šifre, pogledane ili snimljene fotografije, fizičku lokaciju korisnika, a njime možete i blokirati posjetu određenom web sadržaju.

Ograničenje pristupa mreži je ponekad nužno, recimo ako se radi o važnim poslovnim podacima ili stimulaciji zaposlenika i onemogućavanju zaobilaženja radnog procesa, ali PeekTab omogućava skupljanje podataka koji ipak previše zadiru u privatnost. Na sreću usluga nije besplatna, voajeri svih vrsta će zadovoljenje svojih potreba za jedno tromjesečje platiti 30-tak dolara, a godišnja članarina će ih stajati nepunih 70.

189591,189579,189522,188828

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr