tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+12
Pula
+16
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+15

SYSTEM CENTER 2012

Microsoft predstavio rješenja u privatnom oblaku

Microsoft je u sklopu konferencije WinDays12, koja se ovih dana održava u Rovinju, predstavio rješenja za prijelaz na poslovanje u oblaku

Datum objave:
24.4.2012 11:11

Zadnja izmjena:
24.4.2012 11:44

Microsoftovi stručnjaci prezentirali su mogućnosti dva nova proizvoda: System Center 2012 te Windows Server 8 Beta.

System Center 2012 je posve nov proizvod - dostupan je od 17. travnja - i služi za upravljanje integracijom u privatni oblak. Riječ je zapravo o osam zasebnih komponenti proizvoda u jednom cjelovitom rješenju, koji omogućuje tvrtkama upravljanje serverskom infrastrukturom, podatkovnim centrima, klijentskim uređajima na mreži te privatnim i javnim oblacima.

U Microsoftu su posebno ponosni na relativnu jednostavnost ovog rješenja u usporedbi na konkurentska rješenja čija je implementacija, tvrdi Microsoft, znatno skuplja i kompleksnija.

Windows Server 8 Beta će se kad izađe na tržište zvati jednostavno Windows Server 2012, a riječ je o poslužiteljskoj platformi koja omogućuje optimizaciju IT infrastrukture primjenjujući Microsoftova cloud rješenja. U Microsoftu ističu novu Hyper-V infrastrukturu koja osigurava multi-tenant platformu za računalstvo u oblaku.

Više o Microsoftovim rješenjima za računalstvo u oblaku možete pronaći ovdje.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr