tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+13
Split
+16
Dubrovnik
+15

KONFERENCIJA U ROVINJU

WinDays12 u znaku Metra i oblaka

U Rovinju je danas otvorena dvanesta po redu konferencija Microsoft WinDays, najveća tehnološka i biznis konferencija u regiji

Datum objave:
23.4.2012 14:59

Zadnja izmjena:
23.4.2012 15:57

Tehnološki dio ovogodišnjih WinDaysa, vidljivo je to već iz otvaranja, bit će fokusiran na mobilne uređaje i tablete, aplikacije za njih te neizbježni oblak u koji se posljednjih godina sele naši podaci i aplikacije.

Program konferencije WinDays12 Technology čini 160 predavanja i 12 radionica, na kojima će sudjelovati 135 predavača. U Microsoftu su izrazito zadovoljni odazivom na konferenciju, koji bi, tvrdi direktor konferencije Draško Ivanišević, mogao premašiti i rekordnu 2011. godinu.

Odmah nakon uvodnog dijela imali smo prilike vidjeli demonstraciju novog Metro sučelja u Windowsima 8, nekoliko Metro aplikacija te duboku integraciju aplikacija i podataka iz oblaka s lokalnim aplikacijama i podacima na korisničkom računalu.

Proglašeni su i dobitnici ovogodišnjih ISV (Independent Software Vendors - nezavisni proizvođači softvera) nagrada: IN2 je s aplikacijom KinectIN2 dobio nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje, a King ICT za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću za svoj Sustav za podršku Alarm centrali.

Istu nagradu u kategoriji za male tvrtke osvojila je Lama za sustav EduPlan/EX, najinovativnije rješenje startup tvrtke proglašen je Salespod, a posebna nagrada za osobu iz Microsoftove zajednice razvojnih inženjera otišla je Domagoju Pavlešiću iz tvrtke Dizzy.hr.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr