Tehnologija NEMA PROMJENA

Facebook mijenja pravila korištenja

  • Autor: M. W.
  • 23.4.2012 13:28:27
  • 23.4.2012 11:04:51

Predlažu promjene ne bi li umirili korisnike zabrinute zbog mogućeg narušavanja privatnosti i načina na koji se koriste prikupljeni privatni podaci

Predložene promjene dokumenta Statement of Rights and Responsibilities prošlog su mjeseca otvorene za komentare korisnika. Vjerojatno su dio priprema za javnu ponudu dionica, planiranu za sredinu idućeg mjeseca, piše CNN.

Usredotočene su na objašnjavanje da se način na koji Facebook prikuplja i dijeli informacije o svojim korisnicima ne mijenja. 'Neki naši korisnici i novinari pogrešno su protumačili predloženu nadogradnju prava korištenja kao promjenu načina na koji prikupljamo i koristimo podatke. Ne predlažemo nikakve promjene u tom smislu u ovom trenutku', napisali su.

Malo što je stalo na put Facebookovu usponu na vrh svijeta društvenih mreža. No upravljanje korisničkim podacima bilo je i ostalo Ahilovom petom.

Kako je riječ o besplatnom servisu, Facebook ovisi o prihodima od ciljanog oglašavanja i udjelu u mikroplaćanju putem igara i drugih aplikacija. Podaci o korisnicima pomažu povećanju učinkovitosti ciljanja oglašavanja.

Borci za zaštitu privatnosti online, uključujući neke državne dužnosnike u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, već su više puta izrazili zabrinutost zbog ogromne količine podataka koju Facebook ima o svojim korisnicima te načina na koje ih se može iskoristiti.

188049,187674,175556,184361
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još