tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+7
Pula
+14
Rijeka
+12
Zadar
+10
Split
+11
Dubrovnik
+12

VELIKI BRAT UŽIVO

Pronađite kriminalca - mobitelom

Britanska policija ima besplatnu novu aplikaciju, pomoću koje građani mogu otkriti tražene kriminalce u svojoj blizini

Datum objave:
18.4.2012 12:21

Zadnja izmjena:
18.4.2012 12:53

Oko dvije tisuće fotografija i slika neidentificiranih sumnjivaca, snimljenih kamerama CCTV-a, postavljeno je na internet kako bi se policajcima pomoglo u potrazi, piše The Telegraph.

Žele li se priključiti potrazi, korisnici trebaju ukucati poštanski broj u aplikaciju Facewatch id i dobit će fotografije relevantne za njihov kvart.

Prepoznaju li nekog, mogu se javiti policiji i dostaviti povjerljive informacije o osumnjičenom. A mogu i sami dostaviti fotografije.

Dostupna je korisnicima BlackBerryja, iPhonea i iPada te uređajima pogonjenim Androidom. Zasad pokriva samo područje Londona, no tijekom idućih mjeseci bit će proširena na cijelu zemlju.

Policija očekuje kako će primjena aplikacije dovesti do povećanja broja uhićenja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr