NEĆE IH ASIMILIRATI

Facebook kupuje Instagram

10.04.2012 u 08:38

Bionic
Reading

Div društvenih mreža dosad nikad nije preuzeo kompaniju i proizvod s tolikim brojem korisnika. Instagram bi trebao nastavi raditi samostalno

Cijena i drugi uvjeti nisu objavljeni, no procjenjuje se da bi Facebook za Instagram mogao dati i do milijardu dolara (oko 5,7 milijardi kuna).

Instagram ima više od 30 milijuna korisnika, i to samo na Appleovu operativnom sustavu iOS. Nedavno su predstavili inačicu aplikacije za Androide, a nagađalo se i o novoj rundi prikupljanja financija, koja bi vrijednost tvrtke digla na pola milijarde dolara (oko 2,8 milijardi kuna).

'Vjerujemo da Facebook i Instagram nude različita iskustva koja se nadopunjuju. No da bismo to dobro izveli, trebamo paziti kako bismo zadržali i nadogradili Instagramove jake strane, umjesto da samo sve skupa ugradimo u Facebook', napisao je Mark Zuckerberg najavljujući preuzimanje Instagrama na Facebooku

Stoga će Instagram razvoj nastaviti samostalno, a Facebook će mu pomoći pri dosezanju još većeg broja korisnika.

To što je vezan uz druge servise (poput, recimo, Twittera) smatra se važnim dijelom iskustva korištenja popularne aplikacije, pa to neće biti mijenjano. Čak štoviše, Instagram će zadržati i mogućnost da fotografije ne budu objavljene na Facebooku te da funkcionira kao zasebna društvena mreža.

'Nastojat ćemo učiti na Instagramovu iskustvu te uz pomoć toga ugrađivati slične mogućnosti u naše druge proizvode. Istovremeno, stavit ćemo Instagramu na raspolaganje naš inženjerski tim i infrastrukturu, kako bismo im pomogli u rastu', obećao je Zuckerberg.

Ovo je važan korak za Facebook, nastavio je, zato što po prvi put kupuju kompaniju i proizvod s tolikim brojem korisnika. 'Ne planiramo puno takvih poteza, ako će ih uopće i biti', naveo je Zuckerberg.